Közbiztonsági napot tartottak Sámsonházán

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai tartottak a napokban bűn- és balesetmegelőzési előadást a Sámsonházán megrendezett Közbiztonsági napon.

A helyi óvodában és a községi könyvtárban az érdeklődőknek Tamás-Kovács Andrea rendőr őrnagy a vakáció veszélyeiről és a 112-es segélyhívó használatáról tartott előadást. Bárnai Kinga rendőr őrnagy, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály bűnmegelőzési előadója rövid ismertető filmekkel szemléltette az idősek sérelmére leggyakrabban elkövetett úgynevezett „trükkös lopás” és „unokázós csalás” módszereit. Előadásának végén a jelenlévők megtekinthették azokat az otthonaikban is alkalmazható biztonságtechnikai eszközöket, amelyek személy- és vagyonvédelmet egyaránt szolgálnak.

A szakemberek az ismertetett témákról szóló és megelőzési tanácsokat tartalmazó szóróanyagot is átadtak a résztvevőknek azzal a kéréssel, hogy hívják fel ismerőseik figyelmét is a megelőzés fontosságára és kövessék az abban leírt tanácsokat.