Újabb drogdílert fogtak el az érdi rendőrök

Rendőrök egy férfit visznek előállításra és kihallgatásra Érden 2020. augusztus 11-én. Az érdi rendőrök még 2020. május 13-án egy helyi férfit fogtak el és vettek őrizetbe kábítószer-kereskedelem miatt. A nyomozók felkutatták, hogy kitől vásárolhatta a kábítószert, és a két nappal ezelőtt kihallgatott férfival szemben kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - folytatják le a további eljárást, egyben kezdeményezik letartóztatásának indítványozását. MTI/Mihádák Zoltán

Elfogtak egy újabb drogdílert az érdi rendőrök – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu honlapon.

Május 13-án az érdi rendőrök őrizetbe vettek egy 58 éves helyi férfit kábítószer-kereskedelem miatt – idézték fel. A gyanúsított részletesen vallott az elkövetett bűncselekményről, arról azonban hallgatott, hogy kitől vásárolta a drogot. A nyomozók ezért felkutatták minden lehetséges kapcsolatát, és eljutottak ahhoz, akitől a kábítószert vásárolta.

A rendőrök augusztus 11-én jelentek meg az 50 éves férfi érdi otthonában, ahol – többnyire kiporciózva vagy alufóliába csomagolva – körülbelül három kiló kábítószergyanús anyagmaradványt, valamint digitális mérleget, laptopot, mobiltelefonokat és csaknem egymillió forint készpénzt foglaltak le.

A férfit, aki ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást, őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását – áll a közleményben.