Letették a beruházás alapkövét: teljesen megújul a pásztói Zsigmond Király Általános Iskola

Az alapkőletétel ünnepélyes pillanata. Fotó: Concrete Média/Kis Marcell

A pásztói Zsigmond Király Általános Iskola infrastrukturális fejlesztésére több mint 1,4 milliárd forintot nyert el az intézmény fenntartója, a Salgótarjáni Tankerületi Központ.

A tervezési fázis után szerdán már a beruházás alapkövét is elhelyezték az intézmény udvarán, így hamarosan megkezdődhetnek a tényleges munkálatok.

A tegnapi eseményen részt vett mások mellet dr. Becsó Károly és Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke, Farkas Attila, a város polgármestere, Hajnal Gabriella, a Klebersberg Központ elnöke, Simon Tibor, a Salgótarjáni Tankerületi Központ igazgatója és Szántó Marianna, az intézmény vezetője is. Mindannyian örömüket fejezték ki a hamarosan megvalósuló fejlesztés kapcsán.

Az iskola megújítása során kicserélik majd a belső nyílászárókat, valamint a padlóburkolatokat, illetve a külső homlokzati szigetelés mellé külső nyílászárókat is beépítenek.

Emellett megtörténik az épület akadálymentesítése, sőt az új épületrészekben tantermeket, szaktantermeket, csoportszobákat alakítanak ki, az udvaron pedig szabadtéri sportfoglalkozásra alkalmas terület is létesül.