Sok baleset történt az elmúlt napokban Nógrád megyében

Fotó: police.hu

Nógrád megyében négy személyi sérüléssel járó és hét anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök az elmúlt négy napban.

Bátonyterenye belterületén közlekedett gyalogosan egy 60 éves nő 2020. december 3-án a reggeli órákban, amikor az úttestre lépett, és nekiment egy arra közlekedő autóbusz ajtajának.

Egy sövény takarásából lépett ki december 5-én a délutáni órákban Balassagyarmat belterületén  a Mikszáth Kálmán útra egy babakocsit toló nő, amikor egy arra közlekedő személygépjármű nekiütközött. A balesetben a rendelkezésre álló adatok alapján a gyermek könnyű sérülést szenvedett.

Az éjszaki órákban a megyeszékhely belterületén a Bem út és a Rákóczi út kereszteződésében ütközött össze két személygépkocsi, amely balesetben az egyik jármű vezetője sérült meg.

A 2-es számú főúton, a Nőtincsi elágazóban történt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset 2020. december 6-án 17 óra 50 perckor. A rendelkezésre álló adatok alapján egy 65 éves nő személygépkocsival kanyarodott ki a 2-es számú főútra, amikor nekiütközött az ott közlekedő másik gépjármű. A balesetben egy utas sérült meg.

A megye területén az elmúlt négy napban további hét anyagi káros baleset helyszínén és két ittas vezetővel szemben intézkedtek a rendőrök.

A gyalogos olyan helyen, ahol a járművekkel szemben elsőbbsége nincs (pl. nincs gyalogos-átkelőhely), mielőtt az úttestre lép, köteles meggyőződni arról, hogy áthaladásával a járműforgalmat nem zavarja. Nem léphet az úttestre, ha a jármű olyan közel van, hogy annak zavarása nélkül az úttesten átmenni nem tud.

A téli időszakban a látási viszonyok gyakran rosszak, korán sötétedik, ezért kérjük a gépjárművezetőket, hogy a fényszórókat és a többi lámpát elindulás előtt ellenőrizzék! Ugyanakkor a rosszabb látási viszonyok miatt nagyobb követési távolságot tartva lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkeztének kockázata, rossz manőverezés esetén pedig a hibák könnyebben korrigálhatók.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, hiszen jogkövető magatartással, körültekintő vezetéssel és odafigyeléssel a balesetek megelőzhetők!

… hogy mindenki hazaérjen!