A bátonyterenyei idősotthonban is megkezdődött a koronavírus elleni oltás

Aki igényelte, megkapja a vakcinát.

Mint azt a koronavirus.gov.hu szombaton közölte, hétvégén is folytatódik a védőoltás a 150 főnél nagyobb létszámmal működő idősotthonokban.

Az ország négy legnagyobb, 400 fő fölötti létszámú intézményében csütörtökön összesen több mint 1200 oltásra jelentkező személy kapta meg az oltást (762 fő gondozott, és 440 fő intézményi dolgozó). Szombaton és vasárnap azok az otthonok is sorra kerülnek, ahol több mint 150 idős él; ez országszerte összesen 61 intézményt érint, amelyekben 5215 bentlakó és 1874 dolgozó, összesen 7089 fő jelentkezett az oltásra – írja a kormányzati portál.

Ennek megfelelően vasárnap délelőtt a bátonyterenyei Ezüstfenyő Idősek Otthonában is megkezdődött a dolgozók és a bentlakók oltása, melyről Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár osztott meg képeket a közösségi oldalán.

Nógrád megyében egyébként a bátonyterenyei mellett a mizserfai a salgótarjáni és két balasssagyarmati idősotthonban is elindult a koronavírus elleni oltás.

Az operatív törzs azért döntött az idősotthonok oltásának megkezdéséről, mert a járvány tavaszi hulláma során nyilvánvalóvá vált, hogy a nagylétszámú időotthonokban különösen nagy a kockázata a gócpontok kialakulásának, hiszen a zárt közösségben élő gondozottak mind életkoruknál mind egészségi állapotuknál fogva veszélyeztetett csoporthoz tartoznak.

.