Közel 3 méteres gigahóembert építettek Nógrád megyében

Ismét hatalmas hóembert épített családi házuk elé a Magyarnándorban élő Galbács Tamás. Nem ez volt az első hóbáb, amit elkészített, de az biztos, hogy az eddigi legnagyobb.

-A méreteket folyamatosan emeltem az évek során. 2018-ban a Kékestető által meghirdetett hóember-építő versenyen első helyezést értem el a 2,5 méteres hóbabával.’- mondta el portálunknak Tamás.

Az öt köbméternyi havat saját lakásuk kertjéből, és további négy szomszéd háza elől gyűjtötték össze.  Ám sokakban felmerülhet most a kérdés, vajon hogy rakta fel a fejét? Erre is választ kaptunk: „Ezt a hótömeget képtelenség lett volna emberi kézzel ilyen magasra emelni, ezért először egy három méter magas hótömböt készítettünk az egyik barátommal, Karikával, majd arányosan három részre osztottam.

Ezután kézzel és lapáttal kezdtem formálni. Amikor megkaptam a kívánt gömböket, szomszédommal, Zolibával akácfa gombokat vágtunk, amiket az előre kivésett üregekbe kalapács segítségével illesztettem. Mivel a feje 110 centi átmérőjű, így a kalap kiválasztásánál sem volt egyszerű a dolgom.

Nagymamám garázsában leltem a 60 centi átmérőjű katlanra, amely így utólag ránézve, majdnem kicsi lett. A sálat négy méter anyagból készítettem, az orrát akácfából faragtam, majd a végén a gombokat, a szemeit, a száját és az orrát is fekete és sárga festékekkel lefestettem.” A két méter széles, közel három méter magas remekműnek a helyiek azóta is csodájára járnak.

NBA