Élmények és értékek – avagy ilyen volt a nyári tábor az Adyban

A Viessmann Modellgyártó Kft. és a Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. kölcsönös együttműködésének részeként július utolsó hetében ismét nyári táborban vehettek részt a cég dolgozóinak gyermekei.

Az Ady Endre Művelődési Központ munkatársai változatos programokban, kirándulásokban gazdag élménycsomagot állítottak össze idén is a táborozóknak, akik ellátogattak többek között a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelyébe, megismerték a hatvani Vadászati Múzeumot és a gyöngyösoroszi Ásványok Házát.
Az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak közreműködésével tartalmas előadást hallgattak meg a szervezet tevékenységével kapcsolatban, de volt méhész bemutató, rendőrségi előadás és sok-sok játék is a hét folyamán.
Ebben az évben is kedvelt program volt a közös alkotás, Király Mandi művésznő vezetésével belekóstoltak a festészet világába, majd a tábor zárásaként a vállalkozó kedvű gyerekek szakavatott kezek segítségével krumplilaskát sütöttek a Gyürky-Solymossy Kastély parkjában.
A szervezők ezúton is köszönik a közreműködők segítségét, a Viessmann Modellgyártó Kft. támogatását, valamint a Kisterenyei Kastélykerti Nyugdíjas Klub szorgos kezeinek munkáját, mellyel finom ebédet és laskát készítettek a táborban résztvevőknek.