Hálát adtak az építőknek, áldás szállt a Csend Házára

Szentkút építőinek napját tartották vasárnap nemzeti kegyhelyünkön, ahol megáldották a Csend Házát és a fedett foglalkoztatót is.

A szlovák-magyar együttműködési programnak köszönhetően épült meg nemzeti kegyhelyünkön a Csend Háza. A zarándokközpontot kiegészítő, földszintes, nyolc szobás épület lehetővé teszi a látogatóknak az elvonulást, a hitélet teljesebb megélését.
Ugyancsak a határon átívelő ferences kulturális örökség megőrzésére nyert pályázati forrásból valósult meg a kegytemplom külső szigetelése és festése, valamint a kapuk és az üvegablakok felújítása is.

Mindezek mellett fedett foglalkoztató létesült, új aszfaltburkolatot kapott a körmeneti út, kegyhely-ismertető mobilapplikáció készült és nyolc műtárgy restaurálása is megtörtént a támogatásból.

– A koronavírus-járvány miatt nem tudtuk méltó módon átadni, megünnepelni a tavasszal befejezett munkát és megköszönni azoknak, akik a megvalósításán fáradoztak – mondta Orosz Lóránt, kegyhelyigazgató.

A ferencesek vasárnap, Szentkút építőinek napján fejezték ki hálájukat mindazoknak, akik – a tervezéstől kezdve a kétkezi munkáig – közreműködtek a fejlesztések létrejöttében. Értük és családjukért ajánlották fel a tegnapi szentmisét.

S. K.