Tűz ütött ki egy kábelgyárban Balassagyarmaton, egy embert kórházba szállítottak

 Fotó: Rétság KVŐ

Tűzesetekhez és autóbalesetekhez is vonultak a hétvégén szűkebb hazánk tűzoltói.

Árokba hajtott egy személyautó Pásztón, a Kossuth Lajos utcában szombat délután. A pásztói hivatásos tűzoltók az autót elgurulás ellen rögzítették és áramtalanították. A járműben ketten utaztak, személyi sérülés nem történt.

Tűz ütött ki egy kábelgyárban Balassagyarmaton, a nyugati ipartelepen szombat délután. Az üzemben tíz négyzetméteren olajemulzió égett. A tűzesethez a balassagyarmati, a szécsényi, a rétsági és berceli hivatásos tűzoltók, valamint a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, illetve az Ipoly-völgyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei vonultak. Az egységek a lángokat egy habsugárral eloltották, az épületet a sűrű füst miatt átszellőztették. A csarnokban huszonöt ember tartózkodott, mindannyian el tudták hagyni az épületet. A mentőszolgálat munkatársai egy főt füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak.

Leszakadt egy családi ház előtetőjének egyik gerendája Galgagután, a Kossuth úton szombat este. A berceli hivatásos tűzoltók a sérült részt lebontották, a tető másik felét pedig alátámasztották, ezzel az életveszélyt elhárították. A ház lakórésze nem sérült, így az ingatlan lakható maradt. Személyi sérülés nem történt.

Árokba hajtott egy személyautó Balassagyarmaton, a Kóvári úton szombat este. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították. A kocsiban csak a sofőr utazott, őt a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

Learatott búzatarló égett körülbelül ötezer négyzetméteren Palotáson, a Szőlő utcában vasárnap délután. A tűz épületeket veszélyeztetett. A pásztói hivatásos tűzoltók és a Héhalom Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei rövid időn belül eloltották a lángokat. Anyagi kár, személyi sérülés nem keletkezett.

Fotó: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság