Medveriasztót is készítenek az általános iskolás fiatalok a salgótarjáni műhelytáborban

Beküldött fotó.

A technikum gépészeti-, építészeti és informatikai ágazatával ismerkednek, műhelytitkokba nyernek betekintést, sőt még medveriasztót is készítenek az elkövetkező napokban az általános iskolás fiatalok, akik az NMSZC Stromfeld Aurél Technikumának nyári táborában töltik az elkövetkező napokat. 

Máté Gábor, a gépipari technikum igazgató-helyettese elmondta: mérnök-tanáraik, oktatóik segítségével a fiatalok a fa és fémesztergálással, az alapvető anyagmegmunkálási módokkal ismerkednek majd. A diákok kipróbálhatják a jól felszerelt tanműhelyeik hegesztőszimulátorát, s egyéb más, korszerű digitális berendezéseit, a 3D tervezést (a mellékelt fotón Molnár István tanár úr a digitális tervezés alapjaiba vezeti be őket épp), de a lézergravírozástól a 3D-nyomtatásig ki-ki találhat magának érdekességet. A műhelyfőnök megjegyezte: nem csupán bemutatókról van szó, pályaválasztási táborukban arra törekednek, hogy a táborozóik a saját kétkezi ügyességük révén is mind több szakmába nyerjenek betekintést. Kedvcsinálóként még medverisztót is készítenek, ami nem más, mint egy hagyományos kereplő.

Az idei a GT immár ötödik pályaválasztási tábora, a diákok között többen visszatérő résztvevők. Vannak köztük salgótarjániak, bátonyterenyeiek, somosiak, de olyan pesti diák is akad közöttük, aki a nagyszüleinél töltött nyaralását színesíti ezzel a programmal. A műhelytábori életet játékos angol órák és sportfoglalkozások színesítik, táborzárót szerda délután tartanak a Stromfeldben.