Vizsgálja a katasztrófavédelem, hogy mitől kapott lángra ötezer szénabála Nógrád megyében

Fotó: Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Akár napokig is eltarthat, mire befejeződnek a tűzoltási munkálatok a nógrádkövesdi szénatárolónál. A katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indított, hogy kiderüljön, mitől kapott lángra nagyjából ötezer bálányi takarmány.

Hat település hivatásos tűzoltói – összesen harmincan – küzdöttek a lángokkal, miután vasárnap kora délután kigyulladt hozzávetőleg ötezer szénabála a nógrádkövesdi tárolóban. A hétszáz négyzetméter alapterületű, fémszerkezetű épületről egy munkagépre is átterjedt a tűz.

Kapás Márton, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy csak a hivatásosok tíz tűzoltó járművet vetettek be a lángok megfékezésére. Három önkéntes egyesület tagjai mellett a létesítmény tulajdonosának két homokrakodója is segédkezett az oltásban.

Ám a megfeszített munka dacára még mindig nem múlt el teljesen a veszély. A lánglovagok továbbra is a helyszínen vannak, az izzó részek adnak munkát számukra.

– Akár napokig is eltarthat, mire teljesen befejeződnek a tűzoltási munkálatok – mondta érdeklődésünkre Kapás Márton. A szóvivő hozzátette, hogy a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének okait. S. K.