Szépkorúak vetélkedtek Bátonyterenyén | Concrete Média

Hosszú idő után újra találkozhattak a nógrád megyei nyugdíjas klubok, szervezetek tagjai, ugyanis 2021. augusztus 17-én Bátonyterenye látta vendégül a csapatokat egy jó hangulatú sportvetélkedőn.

A Kisterenyei Kastélykerti Nyugdíjas Klub, az Ady Endre Művelődési Központ és a helyi Egészségfejlesztési Iroda közös szervezésében zajló eseményre 16 csapat nevezett a megye minden régiójából. Az eredetileg szabadtérre tervezett sportvetélkedőt a kedvezőtlen időjárás a művelődési központ falai közé kényszerítette, de ez senki kedvét nem szegte. A csapatok 10 állomáson keresztül különböző ügyességi feladatokban mérték össze tudásukat, mint pl. darts, szlalomozás, dió dobás, de volt agytorna, lengőteke és tészta-fűző vetélkedő is. A közös ebéd és a szécsényiek nagy sikerű táncbemutatója után a résztvevők emléklapot kaptak és a dobogósok átvehették a megérdemelt serleget és érmeket.

Harmadik helyen végzett a Napsugár Nyugdíjas Klub 2. számú csapata Balassagyarmatról, második helyezett a Nyugdíjas Bányász Klub Bátonyterenyéről, a dobogó legfelső fokára a nógrádmegyeri Együtt Egymásért Egyesület állhatott fel.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Hegyesiné Orsós Éva, az Életet az Éveknek Országos Szövetség elnöke, a szövetség Nógrád megyei elnöke, Bunder Irén, valamint Szendrődi György, a Nyugdíjasok Nógrád Megyei Szövetségének elnöke. Egyöntetűen arra biztatták a jelenlévőket, hogy vegyenek részt minél több programon, melyeket országosan, vagy megyei szinten szerveznek, hogy a közösségek újra egymásra találjanak és hogy az elmúlt időszak nehézségeit valamelyest orvosolják a baráti kapcsolatok, az aktív kikapcsolódás által.