Világbajnoki győzelem Salgótarjánban: Báldi Gergő nyerte a szimulátor versenyt

Báldi Gergő ismét bizonyította, hogy ő a legjobb. Korábbi fotó: Facebook (Gergo Baldi)

A salgótarjáni származású Báldi Gergő nyerte az Amstel Sörözőben megrendezett autós szimulátor bajnokságot. A WTCR Esport regnáló világbajnoka, a 2020-as év e-sportolója 0:52.563-as idővel teljesítette a Red Bull Ringet, mellyel újra bizonyította, hogy ő a legjobb. 

Nagy volt a sürgés forgás október 2-3-a között a salgótarjáni Amstel Sörözőben és környékén, ugyanis autós szimulátor bajnokságot rendezett a helyszínen a Sport Event Planning. A téren gyönyörű kocsik, molinók és sok-sok ember jelezte, hogy nem egy szokványos hétvégéről lesz szó.

A megmérettetésre három kategóriában (jogosítvány nélküli, jogosítvánnyal rendelkező versenyzők, licensszel rendelkező autóversenyzők) lehetett jelentkezni, viszont mindenki azonos pályán (a Red Bull Ringen), egyformán szimulált időjárási körülmények között, illetve azonos beállítású kocsival állt rajthoz.

A licenszesek között Báldi Gergő (0:52.563 ) lett az első, második Gembiczki Dániel (0:52.932), a harmadik pedig Rafael Tamás (0:54.588). A jogosítvánnyal rendelkezők közül Csincsik Marcell ( 0:53.255) bizonyult a legjobbnak, őt követte Ivony Bálint (0:53.364) és Pál Bence (0:53.512). Az amatőr kategóriát Kreicsi Levente (0:53.821) nyerte, az ezüstérem Kreicsi Dávid (0:54.120), a bronz Gyurkó Dániel (0:54.442) nyakába került.

A nagyszabású eseményt az R-Carnet Service Kft., a Concrete Média és a helyi Plazma Center támogatta. A díjakat ugyanakkor a Lehoczki Biztonságtechnikai Kft., a Steam Clean, a Bednár Barbershop, az Egyedi ajándékok Boltja, a Bazsó autómentés és a Focifan.hu webáruház biztosította.

Susán Vilmos, a rendezvény szervezője azt mondja maximálisan elégedett az elmúlt hétvégén megtartott bajnoksággal. „Az esemény elérte a célját, sokan jöttek el hozzánk és egy holtteret is sikerült betöltenünk, hiszen az a professzionális szimulátor amelyet biztosítottunk a versenyzők számára, magánembereknek csak nagyon nehezen érhető, márcsak a 12 millió forintos ára miatt is. Így Salgótarjánban egy ilyen ultramodern eszközön autózhattak a nevezők, mellyen egyébként a rendes autóversenyzők is gyakorolnak. Egyre többen esportolnak Nógrád megyében és Magyarországon is, így azt gondolom kuriózum egy ilyen esemény, így természetesen 2022-ben is szeretnénk majd ezt megszervezni a megyeközpontban.”

„Nagy köszönet a Concrete Médiának, márcsak azért is, mert egyedüliként számoltak be több cikken és poszton keresztül az esményről, a Nógrád Megyei Hírlap, a nool.hu, valamint a városi televízió sajnos ezt ismeretlen okból nem tette meg. Azt gondolom, hogy egy ilyen nívós, előre beharangozott eseményről illett volna legalább egy cikket, tudósítást publikálniuk” – hangsúlyozta a szervező.