Lángokban állt egy családi ház Mátraverebélyben, két tűzoltóautót is a helyszínre riasztottak

Fotó: NMKI

Közúti balesetekhez és egy kigyulladt családi házhoz is riasztották a Nógrád megyei tűzoltókat kedden.

Útjelző táblának hajtott, majd az árokba borult egy személyautó a 22-es úton, Szalmatercsen tegnap délelőtt. A szécsényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és felitatták az útra folyt fagyállót és olajat. Az autóban csak a sofőr utazott, akit könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba a mentőszolgálat munkatársai.

Lesodródott az úttestről és oldalára borult egy személyautó a 22-es főút 35. kilométerszelvényénél, Hugyag közelében kedd délután. A szécsényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetben egy ember volt érintett, akit a mentőszolgálat munkatársai könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba. A mentés ideje alatt félpályás útlezárás volt érvényben.

Egy ötven négyzetméteres, vályog falazatú családi ház két helyisége és tetőszerkezete égett Mátraverebélyben, a Tátra téren tegnap éjjel. A bátonyterenyei és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat. A házban egy ember lakott, aki időben el tudta hagyni az épületet. Ő a későbbiekben rokonoknál lesz elszállásolva. Személyi sérülés nem történt.