Romlik a helyzet Balassagyarmaton: bővíteni kell a kórház covid részlegeit, szigorúbb szabályokat vezettek be

November 3-tól újra maszkot kell viselni az önkormányzati intézményekben, a balassagyarmati kórház covid részlegeit pedig elkezdték bővíteni a súlyosbodó járványhelyzet miatt – erről a város polgármestere számolt be közösségi oldalán. 

Csach Gábor emlékeztetett: a kormány november elsejétől elrendelte a kötelező maszkviselést a tömegközlekedésben, illetve az állami intézmények többségében az oltási kötelezettséget, továbbá cégek, vállalkozások és bizonyos önkormányzati intézmények részére lehetőséget ad a vezetőknek, polgármestereknek az oltási kötelezettség bevezetésére.

Ezt követően aláhúzta: a járványügyi helyzet romlása okán elrendeli, hogy november 3-tól minden önkormányzati intézményben kötelezően maszkot kell viselni az ügyfeleknek, látogatóknak, és az alkalmazottaknak egyaránt.

Csach Gábor november elsején osztotta meg közösségi oldalán, hogy 11 nap leforgása alatt a Kormányhivatal és a kórház 14 covid fertőzöttet azonosított, továbbá 17 kontakt személyt helyezett házi karanténba.

A város vezetője kiemelte: karanténba került a Szabó Lőrinc iskola 2/a osztálya és a Penny Market üzlet néhány dolgozója is. Mint írta: a kórházban már 54 koronavírus fertőzött Nógrád megyei beteg fekszik a normál, és 11 covid fertőzött az intenzív osztályon (összesen 6 beteg balassagyarmati). Emiatt megkezdődött a covid részlegek bővítése is.

-A covid és az influenza vírus terjedése miatt a kórházban október 29. óta teljes látogatási tilalom lépett életbe. Sajnos, 60 év alattiak is elhunytak az elmúlt héten, és olyanok is rossz állapotban vannak, akik oltottak – fűzte hozzá a polgármester.