Háromszázmillió forintból újul meg a szorospataki ifjúsági tábor

Háromszázmillió forintból újítja fel Bátonyterenye Város Önkormányzata a szorospataki településrészen található ifjúsági tábort. A különálló beruházásokat három pályázat segítségével valósítják meg. Többek között új közösségi teret hoznak létre a területen, közművesítik a faházakat, továbbá felújítják a vizesblokkot is – tájékoztatta a Concrete Médiát a város polgármestere.

Nagy-Majdon József elmondta: a Bátonyterenye Fejlesztéséért Helyi Akciócsoport Egyesülete által kiírt pályázatokon összesen 80 millió forint támogatást nyert az önkormányzat, melyből többek között teljesen felújítják a tábor vizesblokkját, illetve közművesítik a faházakat, melyek közül egyet korszerűsítenek is. A város vezetője hozzáfűzte: a munkálatok megkezdődtek, a befejezés szeptemberre várható.

A polgármester beszámolt arról is, hogy mindezek mellett a Mátraalja Térségfejlesztő Nonprofit Kft. is jelentős forrást, 220 millió forintot nyert el egy TOP-os pályázat keretében turisztikai fejlesztésre. Ebből az összegből a tábor területén található, rossz állapotban lévő közösségi épületet bontják el és egy teljesen új, modern épületet alakítanak ki a helyén, mely közösségi térként funkcionál majd az év végétől.

-A három projektnek köszönhetően jelentős fejlesztéseket tudunk eszközölni az ifjúsági táborban. Ugyanakkor ezeken felül szeretnénk még felújítani a többi faházat is. Bízom benne, hogy erre is megtaláljuk majd a szükség pályázati forrást 2022-ben – emelte ki Nagy-Majdon József.