Négy raklapnyi segélyszállítmányt küld Ukrajnába a bátonyterenyei Viessmann Kft.

A világsajtót bejárták a megindító képek a metróaluljárókban, a pincékben megbúvó félelemtől meggyötört emberekről, a tv csatornák a háború elől sírva menekülő édesanyákról és gyermekeikről adnak tudósításokat, szívszorító posztok láthatók a határokon felállított menekült táborokról. Azonban a segíteni akarás most is megmutatta magát, és egy emberként fogott össze a német tulajdonú Viessmann Kft. kétszáz munkatársa, akik lehetőségükhöz mérten mutatták meg emberségüket a háború sújtotta területeken élők számára.

A háború kitörése óta családok váltak földönfutóvá, ahogy az egész világot, úgy bennünket is megrázott az Ukrajna ellen indított orosz támadás. Igyekeztünk felvenni a kapcsolatot a kint élő ismerősünkkel, hogy mi miként tudjuk támogatni a humanitárius erőfeszítéseket.

A helyzet eszkalálódása után azonnal hívtuk az Ungváron élő, magyar ajkú egyetemi tanár kapcsolatunkat. Elmondása szerint abban a térségben más területekhez képest viszonylagos nyugalom uralkodik. Megtudtuk azt is, hogy az országuk keleti részéről tömegével érkeznek a konfliktus elől menekülő emberek, többek között az Ukrajnában tartózkodó külföldiek és diákok. Igyekeztünk tőle megtudni, hogy mire van szükségük. Pár nappal ezelőtt kaptuk meg az információkat és azonnal nekiláttunk a szervezésnek. Nagyon megindító volt, ahogy a munkatársaim hozzá álltak az egész kezdeményezéshez. Sokan meleg ruhákat, takarókat, tartós élelmiszert, matracokat, gyermek játékokat ajánlottak fel, egy munkatársam pedig 100 darab linzert vásárolt, ami nem a testet, hanem a lelket melengeti ebben a zord helyzetben.

-A gyárat egy felbolydult méhkashoz tudnám hasonlítani, hiszen valamilyen formában a feladatokból mindenki kivette részét. Egyesek a felajánlások szortírozását és címkézését végezték, két kolléga pedig önként jelentkezett, hogy célba juttassa a szállítmányt – mondta el hírportálunknak Matthias Viessmann igazgató.

Elgondolásunkról tudomást szerezve hasznos tanácsaival azonnal segítségünkre sietett Nagy-Majdon József polgármester, hiszen ő az elsők között járt ott, így személyes tapasztalatai alapján tudott nekünk értékes információkkal szolgálni –tette hozzá a cégvezető.

-A bátonyterenyei rendelőintézet melletti gyógyszertárba betérvén nagy mennyiségű kötszer és alap gyógyszereket kértem az eladótól, aminek hallatán az összes dolgozó felkapta a fejét. Feltett kérdésükre válaszoltam, hogy ezek az akár életmentő felszerelések és gyógyszerek jó célt fognak szolgálni, Ukrajnába juttatjuk el őket. Nagy meglepetésemre az általam kért árucikkeken túl az itt dolgozók a megszerzett ismereteik alapján egyéb hasznos kellékeket ajánlottak fel saját költségük terhére. Azt kell, hogy mondjam, hogy az ürömben ez egy kis öröm, hogy bár sokat nem tudunk innen tenni, de ezt a keveset érdemes volt – emelte ki Viessmann Nikoletta.

-Hiszem, hogyha több időnk van, akkor más cégek is csatlakoznak kezdeményezésünkhöz, de a szűkös időkeret ellenére is összegyűlt közel négy raklapnyi adomány. A Bátonyterenyeiek, a munkatársaim önzetlenségéről és összetartozásáról tettek tanúbizonyságot, hiszen Bátonyterenye jó hely – fűzte hozzá.

NBA

Bátonyterenye rendkívüli segélyszállítmányt küldött ukrán testvértelepülésének

Bátonyterenyén is gyűjtenek az ukrajnai háború menekültjeinek