Háromszázmillió forintból épül orvos-és nővérszálló Pásztón

Háromszázmillió forintos kormányzati támogatásból épül új orvos- és nővérszálló a pásztói Margit Kórházzal szemben – jelentette be Becsó Zsolt országgyűlési képviselő a pénteki sajtótájékoztatón. 

A honatya rávilágított: az elmúlt tíz évben több mint 900 millió forintnyi támogatásból valósíthatta meg beruházásait a pásztói egészségügyi intézmény, melyet a mostani 300 millió forintos plusz forrás koronáz meg. Így a támogatás összege 1,2 milliárd forint az elmúlt bő egy évtizedben.

Becsó Zsolt kiemelte azt is: Kelet-Nógrádban a megítélt támogatás ezen időszak alatt meghaladja a 25 milliárd forintot, melyből kiemelkedik a salgótarjáni kórház új onkológiai központjának kialakítása, melyre 17 milliárd forintot meghaladó összeg érkezett.

A politikus hozzáfűzte: a két kórház fejlesztésein túl számtalan orvosi rendelő újult meg a térségben, emellett új orvosi eszközöket szereztek be, továbbá egy jelentős bérfejlesztési program is megvalósult.

Dr. Boczek Tibor, az intézmény igazgatója ismertette: a jelenleg közbeszerzési stádiumban lévő projekt során a kórházzal szemben lévő telken egy tíz lakásos, két szintes társasház fog épülni, melyben többnyire garzonlakásokat alakítanak ki, de három olyan lakás is épül majd, mely az oda érkező gyermekes családok számára lesz ideális.