Dr. Szabó Sándor: a megyémet szolgálom

Letette az esküt és átvette kormánymegbízotti kinevezését Orbán Viktor miniszterelnöktől a Nógrád Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott. Dr. Szabó Sándor negyedik alkalommal kapott bizalmat a miniszterelnöktől, így a 2011-ben megkezdett munkát folytatja a jövőben is a Nógrád Megyei Kormányhivatal élén.

A fővárosi és a megyei kormánymegbízottaknak Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután a Karmelita kolostorban adta át a kinevezési okiratot.

Az ünnepségen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntötte a területi közigazgatás vezetőit; ezután a kormányfő beszédében arról szólt, hogy Magyarországnak válságálló közigazgatásra van szüksége, hiszen 2010 óta természeti csapások, egy pandémia és most egy háború hatásai is sújtják hazánkat.

Orbán Viktor elmondta: nagyon nehéz idők jönnek, de ez a kormány bebizonyította, hogy – ellentétben az ellenfeleivel – képes kezelni a kihívásokat. Hangsúlyozta: az elhúzódó háború gazdasági következményei miatt „meg kell védenünk azt, amink van”, tehát az elmúlt években elért fejlődés eredményeinek megőrzéséért kell dolgozni.

– Önök kétség kívül egy hivatalt visznek, de alapvetően nem egy hatósági attitűdre van szükségük, hanem partnerségi szellemben kell az emberek és ügyeik felé fordulniuk – mondta végül a frissen kinevezett kormánymegbízottaknak a miniszterelnök.

Szabó Sándor kormánymegbízott az eskütételt követően megfogalmazta: nagy megtiszteltetés negyedik alkalommal is bizalmat kapni a feladat ellátásához, egyben lehetőséget kapni a megye szolgálatára. Hozzátette, hogy véleménye szerint kinevezése egyben a teljes Nógrád Megyei Kormányhivatali kollektíva tevékenységének megbecsülése is.

Forrás: Nógrád Megyei Kormányhivatal