A takarékosság jegyében ideiglenesen bezárták a művelődési központot Bátonyterenyén

A takarékosság jegyében ideiglenesen bezárták az Ady Endre Művelődési Központot a Nógrád megyei Bátonyterenyén – tájékoztatta a Concrete Médiát a Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője.

– Az egyre emelkedő rezsiárak miatt november 30-tól, azaz a mai naptól várhatóan március végéig zárva tart az Ady Endre Művelődési Központ. Az átmeneti időszakban a közművelődésben dolgozó munkatársak átköltöznek a kisterenyei Tanuszodába, így a napi munkavégzés zavartalanul, de kellemesebb körülmények között folyhat tovább – ismertette Maruzs-Molnár Ágnes.

– Azzal, hogy nem kell fűtenünk a művelődési központ épületét, jelentős összeget takarítunk meg és mivel Bátonyterenye Város Önkormányzata a városi tanuszodát nem zárja be, így adott a lehetőség, hogy a cég székhelyén folytathassuk munkánkat. A művelődési központ épületét bizonyos rendezvények alkalmával természetesen kinyitjuk, sőt, hogy a nagybátonyi településrészen élőknek is helyben elérhetőek legyenek a könyvtári szolgáltatások, így péntekenként 8.00-13.30 óra között az Adyban nyitva lesz a könyvtár, az intézkedéssel párhuzamosan viszont szeretném mindenki figyelmét felhívni, hogy a kisterenyei Palóc Portán minden hétköznap fogja várni az olvasókat a fiókkönyvtár – fűzte hozzá az ügyvezető.

Az intézményben dolgozókat a bezárás alatt az alábbi telefonszámokon lehet majd elérni munkaidőben: 353-195, vagy 06(20) 512-4389, a könyvtár pedig a 06(20) 665-4562-es számon hívható.