Betekintést nyerhettek a kézműves szappankészítés rejtelmeibe a bátonyterenyei diákok

Február 22-én 9 órai kezdettel a TOP-5.1.2-15-NG1-2016-00002 azonosítószámú „Nógrádi Szabad Vállalkozási Zóna” helyi foglalkoztatási paktum megnevezésű projekt keretein belül második alkalommal szerveztek Helyi termék bemutatót. A rendezvény helyszínéül a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium intézménye szolgált.

A három alkalomból álló rendezvénysorozat célja, hogy a térség vállalkozásai bemutassák szolgáltatásaikat, megismertessék termékeiket, ezáltal szélesítve vásárlói körüket, valamint a lakosságot ösztönözzék a tudatos térségi és helyi termék fogyasztásra és vásárlásra.

Az első alkalommal a Halda Sajt családi gazdaság mutatkozott be a közönség számára a tavalyi évben. Most második alkalommal a Kecskéslányként ismert Simon Patrícia mutatta be termékeit a rendezvény résztvevői számára. A kecsketejből készülő kézműves szappanok jótékony hatásaival, készítésük lépéseivel, felhasználásuk lehetőségeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Patrícia őstermelőként saját gazdaságából származó kecsketejjel készíti szappanjait, melyek különböző bőrproblémák kezelésére alkalmazhatóak. Például a fekete szappan faggyúmirigy szabályozó, gyulladásgátló hatású, a körömvirág szappan ekcémára, gyulladt-pattanásos bőrre jótékony hatású. A szappanok küllemükben csábító süteményekre hasonlítanak.

A fiatalok számára példaértékű, motiváló, ahogyan Patrícia saját erejéből felépítette, és fejleszti vállalkozását.