Testvérvárosi megállapodást kötött Bátonyterenye és Tiszakeresztúr –videóval!

Testvérvárosi megállapodást írt alá Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere, és Dobsa István, a Kárpátaljai Tiszakeresztúr polgármestere szombaton.

A bátonyterenyei Városházán Nagy-Majdon József polgármester elmondta: 2010 óta azon munkálkodnak, hogy bővítésék a város testvértelepüléseinek körét. Korábban csak Fülekkel volt ilyen megállapodás, azóta szorosabbra fűzték kapcsolatukat Szászrégennel, Ipolyhídvéggel, Jirkovval, Kobylnicaval, sőt egy törökországi és egy kínai településsel is. Szeptember 3-án pedig a Kárpátaljai Tiszakeresztúrral gyarapodott a város testvértelepüléseinek köre.

A város első embere hozzátette: a közelmúltban Óbecse városával is felvették a kapcsolatot, bízik benne, hogy 2018/19-ben meg tudják majd kötni ott is a megálladodást.

Dobsa István, Tiszakeresztúr polgármestere ugyanakkor arról beszélt, hogy a két település viszonya nem újkelű. Abban reménykedik, hogy a szorosabb együttműködés mindkét fél számára gyümölcsöző lesz majd. – Nagyon örülök annak, hogy egy ilyen dinamikusan fejlődő város partnerei lehetünk – tette hozzá, majd a két polgármester aláírta a megállapodást.

Fotók: Szőke Győző, Szebeni Ádám