Vetélkedővel is összekötötték az egészségnapot a Fáyban

A vetélkedő második helyezettje a 11. A osztály lett.

Intézményünkben a Fejlesztő megújulás a közoktatásban című pályázat fenntartásaként, az éves munkarendnek megfelelően ismételten megrendezésre került november 8-án az egészségnap. A rendezvény témája az „Okosan élni” mottó jegyében a káros szenvedélyek, a függés elutasítása volt.

Tóth Józsefné mentálhigiénés tanácsadó, szociálpszichológus Bűnös (v) étkeink című előadása a helyes táplálkozás fontosságát hangsúlyozta. Jól választott adatokkal, ábrákkal, hatásosan mutatta be, milyen súlyos testi-lelki következményei lesznek, ha nem gondolkodunk el a „Mit? Mennyit? Mikor?” kérdéseken, s kontroll nélkül csillapítjuk éhségérzetünket.

A Maruzs Orsolya biológia szakos tanárnő és Véghné Varga Szilvia védőnő által szervezett vetélkedőn háromfős csapatok mérték össze ügyességüket és ismereteiket az egészséges életmód témájában. A versenyen a 10. A rendész osztály bizonyult a legjobbnak, másodikként a 11. A, harmadikként a Szakképzési Hídprogram első évfolyamos tanulói végeztek.

Telek Ervin addiktológiai szaktanácsadó „ Mindennapi függőségeink” címmel a tizenéves lét problémáiból fakadó magatartási-életviteli hibákra, torzulásokra mutatott rá. Gazdagon illusztrált, a jó döntés lehetőségét hangsúlyozó, választási lehetőségeket felmutató, előadását nagy figyelemmel kísérte, taps jutalmazta.

Telek Ervin szaktanácsadó is előadást tartott a tanulóknak.

Az egészségnap a saját magunt iránti felelősség tudatosítását, a káros szenvedélyek elutasítására való képesség erősítését célozta.

A rendezvény közvetlen eredménye a tanórákon felhasználható kiállítás, amely a vetélkedő csapatok által készített anyagból, illetve az előadásokat megörökítő felvételekből készült.

Telekné Telek Mária tagintézményvezető-helyettes