Buják polgármestere: településünkön tisztességes, becsületes, vendégszerető emberek laknak

-A "vízcsapból is Buják, a bujáki emberek" ócsárolása folyik -mondta lapunknak a település polgármestere. (Korábbi fotó)

Ahogyan arról korábban beszámoltunk: féltékenységből kis híján halálra verte párja Orosz Bernadettet; az eset még november 9-én történt a bujáki Honvéd Üdülőben. A férfivel szemben azóta jogerős ítélet született, négy hónapos távoltartást rendelt el a Salgótarjáni Járásbíróság. Az ügy kapcsán a Concrete Média megkereste a település polgármesterét is, aki azt mondta: a két személynek semmilyen kötődése nincs Bujákhoz, mélységesen elítéli viszont ami történt, ugyanakkor hangsúlyozta: a faluban tisztességes, becsületes, és vendégszerető emberek élnek.

-A Honvéd Üdülőben történt a vita, egy ott pihenő párral, akiknek ezen kívül semminemű kötődése nincs Bujákhoz. Mélységesen elítélem és elhatárolódok az ilyen viselkedésű embertől, aki embertelen módon megaláz egy többgyermekes édesanyát! Sajnos előfordul, hogy bizonyos információk tévesen kerülnek a médiához, ebből aztán megtévesztő hír kerekedik, így ország-világ előtt rossz színben tűnhet fel akár egy egész település is. Ez történt most is – mondta lapunknak Borbély Gábor.

A település polgármestere úgy folytatta: az ominózus esetben sajnos már minden negatív kontextusban elhangzik Buják település neve, elképesztő negatív hangulatot keltve már esetlegesen a „bujáki emberek” ellen is.

-Ehhez képest az igazság az, hogy Bujákon tisztességes, becsületes, vendégszerető emberek laknak, akik egyébként tökéletesen osztják a véleményemet és egyértelműen elhatárolódnak és elítélik a nők ellen irányuló erőszak, sőt az erőszak minden formáját. Ezért aztán szégyenkezve, megalázottan és persze mélységesen megbántva érzik magukat, amikor már több mint egy hete a „vízcsapból is Buják, a bujáki emberek” ócsárolása folyik -tette hozzá a falu első embere.

Meghosszabíthatják a távoltartást 

A főügyész korábban azt közölte: a távoltartás a büntetőeljárási törvény szerint legfeljebb négy hónapra rendelhető el, ezt a bíróság indokolt esetben meghosszabbíthatja. A távoltartás elrendeléséről hozott végzést egyébként az ügyész és a gyanúsított is tudomásul vette.

A rendőrök is kihallgatták, és a szolgálati viszonyát is megszüntették 

A rendőrök a férfit az eset után elfogták, és súlyos testi sértés miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A Honvédelmi Minisztérium az MTI megkeresésére ugyanakkor korábban azt közölte, hogy megszüntették az érintett tartalékos katona szolgálati viszonyát.