Állatbarát napot tartottak Bátonyterenyén

Augusztus 5-én immáron harmadik alkalommal tartott Állatbarát napot Bátonyterenyén, az Érted Ugatok Állatvédő Egyesület. A nagybátonyi sportpályán Nagy-Majdon József, a város polgármestere nyitotta meg a rendezvényt, majd számos programmal kedveskedtek a szervezők a látogatóknak. Volt többek között kutyaszépségverseny, aerobic, színpadi produkcióval készült a KiViSzI Bounce Táncstúdió, sőt az este folyamán koncertet adott a Félmegoldás és a Lámpaláz együtt is.

Ragyogó napsütésben került megrendezésre az Érted Ugatok Állatvédő Egyesület rendezvénye, a nagybátonyi sportpálya területén. Az eseményt –melyre most is sokan látogattak ki – Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere nyitotta meg. A város vezetője beszédében hangsúlyozta: tiszteletet érdemelnek azok a szervezetek, egyesületek, amelyek az állatok védelmével, megsegítésével foglalkoznak. Mint mondta: ilyen egyesület a mostani program szervezője is.

 

–Nemes cél élteti őket, hiszen minden hozzájuk kerülő eb számára igyekeznek méltó körülményeket teremteni, emellett folyamatosan azon munkálkodnak, hogy mielőbb szerető gazdikat találjanak a kutyusok számukra –emelte ki Nagy-Majdon József.

A polgármester köszöntője után kutyaszépségversenyt tartottak a színpadon, a gyerekek pedig birtokba vehették az ugrálóvárat, emellett arcfestés és kifestősarok is várta a lurkókat.

A délután folyamán látványos bemutatóval készültek a Karancs Speciális Mentők, valamint az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesületének tagjai. Ezen túl aerobic edzést tartott Jenei Krisztina és csapata a jelenlévők számára, ezt követően Mátyus Arnold mulatós énekes és a KiViSzI Bounce Táncstúdió lépett fel.

A folytatásban Back Szilvia humorista szórakoztatta a közönséget majd– a tombolasorsolást követően- koncertet adott a Lámpaláz és a Félmegoldás együttes. A jó hangulatú napot végül Varga Joci pop-rap énekes produkciója zárta.

– Az állatbarát nap célja az volt, hogy a belépőből befolyt összeget az ebek javára fordítsuk, valamint az, hogy a kutyusok minél előbb szerető otthonra leljenek – nyilatkozta portálunk kérdésére Mártonné Szilvia, az egyesület elnöke, aki hozzátette azt is: jelenleg negyven kutya vár gazdira.

Évek óta foglalkoznak a négylábúak megsegítésével

Az Érted Ugatok Állatvédő Egyesület 2012 óta foglalkozik a kutyák megsegítésével. Saját menhelyük ugyan nincs, de az ebeket –élelmezés és gyógyítás után- ideiglenes befogadóknál helyezik el. Jelenleg tíz állandó tagjuk van. Tevékenységüket többek között Bátonyterenye és Pásztó vonzáskörzetében végzik.

 

Fotók: Szőke Győző