A Nem élhetek muzsikaszó nélkül című vígjátékot mutatják be Salgótarjánban

Utolsó harmadához érkezett Móricz Zsigmond – Nem élhetek muzsikaszó nélkül című művének próbafolyamata. A Zenthe Ferenc  Színház 2019/2020-as évadának negyedik premiere január 22-én kerül bemutatásra Mikó István rendezésében.

A könnyed, vidám, zenés vígjáték Mikó István harmadik produkciója és első rendezése városunk színházában. Érdekesség, hogy ebben a darabban egyszerre lép színpadra Nógrád megye három VOSZ Príma-díjasa: a Nógrád Táncegyüttes, a Dűvő Népzenei Együttes és a Zenthe Ferenc Színház.

A történet Balázs (Rácz János) nyírségi birtokos nem vívódó és elbukó figurája köré épül, aki nem veti meg a három napig tartó mulatságot, szereti a vidámságot és a cigányzenét. Asszonykája Pólika (Házi Anita) számára azonban sáskajárás minden mulatság, ami persze bonyodalmakat szül. Az előadáson mutatkozik be Szabó Anikó, Jókai Ági és Hartmann Teréz, mint a színház új színésze, valamint a  bérletes nagyközönség előtt Simon Kata.

A zenés vígjáték három este lesz megtekinthető Székfoglaló Premier Bérlettel, Zenthe Ferenc-Bérlettel, Tolnay Klári-bérlettel és Szólójeggyel  a Zenthe Ferenc Színház színpadán.