Bezárták az uszodát, a könyvtárat és a művelődési központot Salgótarjánban

Az új koronavírus-járvány terjedését megelőző óvintézkedés miatt ideiglenesen bezárt salgótarjáni városi uszodában takarít egy dolgozó 2020. március 12-én. MTI/Komka Péter

Tegnap beszámoltunk róla, hogy több intézkedést is hozott a város vezetése annak érdekében, hogy megakadályozzák a koronavírus terjedését. Egyebek mellett bezárták az uszodát, a József Attila Művelődési Központot, elmaradnak a színházi előadások és a Balassi Bálint Megyei Könyvtár sem fogad már látogatókat a mai naptól.

-Döntéseinkkel a salgótarjániakat, a salgótarjániak biztonságát, egészségét szolgáljuk, még ha helyenként kellemetlenül is érintenek a várható központi intézkedések mindnyájunkat. A döntéseink egybehangzanak a kormány határozataival, melyeket a veszélyhelyzet kihirdetése során elsőként meghoztak. Cégeink és intézményeink vezetőivel ismertettük ezeket, közös felelősségünket az itt lakók biztonságérzetének elősegítésében, valamint a következő hetek feladatait – írta tegnap Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere.

Letakart monitorok az új koronavírus-járvány terjedését megelőző óvintézkedés miatt ideiglenesen bezárt Balassi Bálint Megyei Könyvtárban Salgótarjánban 2020. március 12-én. MTI/Komka Péter

A polgármester aláhúzta: továbbra is arra kér minden munkáltatót, minden céget, minden civil szervezetet, hogy az operatív törzs javaslatait vegye figyelembe, illetve a kormány rendkívüli határozatait kövesse figyelemmel, és annak megfelelően cselekedjen!

-Az egyéni hozzáállás is nagyon fontos, ezért ismét kérek mindenkit, hogy legyen tekintettel és felelősséggel önmagára és környezetére! Enyhe betegséggel se menjen utcára, közösségbe!A továbbiakban is folyamatosan tájékoztatjuk a salgótarjániakat!Kérem, vigyázzanak magukra és egymásra! – írta Fekete Zsolt.