Két baleset történt az elmúlt 24 órában Nógrád megyében

Nógrád megye közútjain az elmúlt napon ketten sérültek meg közúti közlekedési balesetben.

Karancsalján, a Rákóczi úton közlekedett egy 20 éves férfi személygépkocsival 2020. március 13-án 16 óra 35 perc körül, amikor az előtte forgalmi okból megálló járműnek ütközött. A baleset következtében az egyik gépkocsi nő utasa megsérült.

Egy 41 éves férfi személygépkocsival haladt 2020. március 14-én éjfél körül Karancskesziben, a Fő út irányából, a Széchenyi út felé, amikor közlekedése során a bal oldali útpadkára és a betonozott vízelvezető árokba sodródott, majd miután egy családi ház kerítésének ütközött az úttestre visszatérve állt meg. A balesetben megsérült a sofőr, aki vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A férfival szemben a hatóság szabálysértési eljárást kezdeményezett.

Az elmúlt napon a megye rendőrei további három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A rendőrség a balesetek körülményeit vizsgálja.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a KRESZ előírásai szerint járművet csak az vezethet, aki a jogszabályban meghatározott, érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik, és a jármű vezetésétől nincs eltiltva. További feltétel az is, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztani tilos!  Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. 

Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu