Koronavírus: három embert kezelnek a balassagyarmati kórházban

Fotó: illusztráció (MTI)

Jelenleg három embert – egy igazoltan koronavírussal fertőzött személyt és két gyanús beteget – kezelnek a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház Covid osztályán – jelentette be közösségi oldalán Csach Gábor, a nógrádi város polgármestere.

Március óta, a járvány hazai kirobbanásától kezdve 53 személy kapta el a betegséget megyénkben. Nógrádban azóta 3-an haltak bele a vírusba – tették közzé a koronavirus.gov.hu oldalon.

 

Egy nap alatt tizenhárommal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Tizenhárommal, 4448-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs – derül ki a koronavirus.gov.hu hétfői adataiból.

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma változatlanul 596, 3329 ember már meggyógyult. Az aktív fertőzöttek száma 523.

Az aktív fertőzöttek 33 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti. Hetvenegy koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 8490-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 328 583. Kiemelték: a járvány nem múlt el, több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. A cél, hogy a vírust a határon kívül tartsák és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerülje az ország. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés behurcolását külföldről, ezzel a járvány magyarországi fellángolását. A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma is nő.

A kormány, az operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben, és továbbra sem tartható 500 résztvevő feletti zenés, táncos rendezvény.

Az új fertőzöttek esetében a járványügyi hatóság az eddigi rendnek megfelelően elvégzi a kikérdezést és a kontaktkutatást – tették hozzá. Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (2032) és Pest megyében (680) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (380), Komárom-Esztergom (312), Zala (264) és Csongrád-Csanád megye (139), a sor végén pedig Tolna megye áll (13).

Meghaladta a 16,2 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma a világon