Speciális felszereltségű robogókat kaptak a maconkai halőrök

Augusztus 3-től Maconkán is szolgálatba állt 3 db Piaggo Typhoon 50 2T speciális felszereltségű halőri robogó. Fotó: BSHE

A BSHE a MOHOSZ újabb eszközbeszerzési pályázatán is sikeresen szerepelt, így augusztus 3-től Maconkán is szolgálatba állt 3 db Piaggo Typhoon 50 2T speciális felszereltségű halőri robogó, melyek a jövőben nagyban megkönnyítik és korszerűsítik az ellenőrzési célú mozgásokat is – közölték az egyesület honlapján.

Szebb és rendezettebb lesz a Maconkai-víztározó környezete is

Korábban arról is beszámoltunk, hogy a MOHOSZ 2019. évi eszközvásárlási támogatási pályázatán a BSHE összesen 5 eszköz használatát, majd a használati idő lejárta után annak tulajdonjogát nyerte el. A továbbiakban 1 mulcsozó, gazvágó kistraktor (AS 1040 YAK 4 WD), 1 ágdaráló gép (Tielbürger TH 80), 1 benzinmotoros, kézben tartott fűkasza (HUSQVARNA 545 RX), 1 benzinmotoros láncfűrész (HUSQVARNA 545 Mark II), valamint 1 benzinmotoros magassági ágvágó (HUSQVARNA 525 PT5S) szolgálja a vízpartok rendezett állapotát, a kedvező környezet kialakítását.

A fűnyírás is könnyebben végezhető a januárban beszerzett új eszközöknek köszönhetően. Fotó: BSHE

A csomag teljes értéke 8.702.421 Ft, ebből a BSHE önrésze 2.916.112 Ft, a különbözet a MOHOSZ feladatellátási támogatása. Január 22-én megtörtént az eszközök átadása, így a fűnyírás, a fák metszése, az ágak darálása Maconkán egy új dimenziót kapott.