Öt baleset történt egyetlen nap alatt Nógrád megyében

Az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó és három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Jobbágyi belterületén közlekedett személygépkocsival egy 35 éves férfi 2020. szeptember 18-án 15 óra körül, amikor egy autóbusz takarásából az úttestre lépő gyermeket elütött, aki a baleset következtében megsérült.

Egy 36 éves férfi haladt személygépjárművel a délutáni órákban Szécsény belterületén, a Varsányi úton, amikor balra kanyarodása közben nem győződött meg arról, hogy járműve előzését egy másik gépkocsi megkezdte, amelynek következtében összeütköztek. A balesetben a részes jármű vezetője megsérült.

A megye területén a rendőrök további három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamit egy ittas vezetővel szemben intézkedtek.

Felhívjuk a figyelmet, hogy balra kanyarodást végző és annak előzését megkezdő járművek esetén mindkét sofőrre vonatkoznak szabályok. A kanyarodó csak akkor kezdheti meg irányváltoztatását, ha meggyőződött arról, hogy őt nem előzik. Az előzést végző egy balra kanyarodó mellett pedig csak jobbról haladhat el. Hogy e szabályoknak mindkét fél eleget tudjon tenni, elengedhetetlenül szükséges az irányjelző, illetve a visszapillantó tükrök használata.

Balesetmentes közlekedést kíván a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu