Jogosítvány nélkül kocsikázott egy férfi Nógrád megyében

Fotó: illusztráció
Szabálysértési őrizetbe vették az 55 éves férfit a bátonyterenyei rendőrök.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság járőrei Mátramindszent belterületén ellenőriztek egy személygépkocsival közlekedő 55 éves helyi lakost 2020. október 25-én 10 óra 20 perckor. A rendőrök megállapították, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, és őt a Füzesabonyi Rendőrkapitányság 2021. augusztus 15-ig a közúti járművezetéstől eltiltotta.

A vezetőt a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság épületébe előállították, és a hatóság tagjai járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt – őrizetbe vétele mellett – kezdeményezték a gyorsított bírósági eljárás lefolytatását.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművel közlekedők figyelmét, hogy amennyiben a közúti ellenőrzés során megállapítást nyer, hogy a gépjárművezető a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, úgy az egyes szabálysértésekről szóló 2012. évi II. törvény értelmében, ezen szabálysértés elkövetése akár hatvan napig történő elzárással, vagy háromszázezer forintig terjedő pénzbírsággal büntethető. 

Forrás: police.hu