Újabb útszakaszok újultak meg Nógrád megyében

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában újult meg az Alsótold-Cserhátszentiván, valamint a Csécse-Pásztó közötti útszakasz – tájékoztatta a Concrete Médiát a Magyar Közút Nógrád Megyei Igazgatóságának vezetője.

Lehel Zoltán elmondta: Alsótold és Cserhátszentiván között három kilométer hosszon újították fel az utat saját forrásból, míg a Csécse-Pásztó összekötő út korszerűsítése öt kilométer hosszon történt meg, külső vállalati támogatással.

A két útszakasz jelképes átadásán Becsó Zsolt és Becsó Károly országgyűlési képviselők is részt vettek. Mindketten örömüket fejezték ki az újabb beruházások kapcsán.

Becsó Károly emlékeztetett: a közelmúlt legnagyobb közútfejlesztési eseménye a 21-es főközlekedési út négysávosítása volt, amely bekapcsolta a térséget az ország gazdasági vérkeringésébe, így 52 kilométerrel kerültünk közelebb az ország szívéhez.

Az országgyűlési képviselő aláhúzta: ezen felül nagy hangsúlyt fektetnek a kisebb-nagyobb települések útjainak felújítására is, melyhez továbbra is minden segítséget megkapnak a kormányzattól. Mint mondja: ezt az építő tendenciát szeretnék folytatni 2021-ben is.