Valahol Nógrádban | We Love Nógrád

Valahol Nógrádban, de lehetnénk valahol Borsodban, Szabolcsban, vagy valahol Baranyában is, miközben itt élünk Európa szívében és 2021-et írunk!

Többségünk már találkozhatott a hátrányos helyzetű vagy a halmozottan hátrányos helyzetű gyermek kifejezésekkel. Kicsit leegyszerűsítve olyan gyerekek tartoznak ebbe a két csoportba, akiknek a szülei alapfokú iskolai végzettséggel rendelkeznek, akiknek az anyukája vagy az apukája több, mint egy éve állás nélkül van, vagy akiknek a lakókörülményei csak korlátozottan biztosítják az egészséges fejlődéshez szükséges feltételeket. Ma a Nógrád megyében lakó 17 év alatti fiatalok 35.4%-a még mindig hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetűnek minősül. Nem maradhat így!
Év végén, egy segíteni akaró kis csapattal sikerült a megyébe hoznunk és megszerveznünk az ‘EGY MOSOLLYAL TÖBB A FA ALÁ elnevezésű adománygyűjtést. Londonban, Berlinben, Bécsben, Brüsszelben és a megyében élő vagy innen elszármazott ismerőseinkkel két hét alatt 835.083 forintot gyűjtöttünk és adtunk össze. Az adományozók minden esetben magánszemélyek voltak. Az összeget tartós élelmiszerekre, kifestőkre, mesekönyvekre és színes ceruzákra költöttük. Az összeállított 230 csomag nagyobbik részét még Karácsony előtt, maradék harmadát egy hete vittük el, a családsegítők által javasolt 14 kelet-nógrádi településen élő rászorulókhoz.
Mai bejegyzésünk témája régóta megoldásra váró, meglehetősen összetett, sokszereplős probléma. Van kiút, de ahhoz az érintetteknek, az őket hivatásból segítőknek és a kilábaláshoz szükséges forrásokat biztosítóknak is sokat kell még tenni.