Téli álom | We Love Nógrád

Újra tél! Fagyos a levegő a Mátra északi oldalán. Látszik a leheletünk, megmaradt a kevés hó is, ami tegnap esett. Sötétbarnák az ősszel hullott levelek, de jövő héten jön az utánpótlás, ami majd betakar mindent. Hibernálódott a park, túlélésre rendezkedtek a még meglévő épületek is. Mások ezek a telek, mint amilyenek száz, kétszáz, vagy akárcsak ötven éve voltak. Elhagyatottabbak, magányosabbak. Volt már persze rosszabb is, de a Kastély szépet álmodik.

Festékszagú ablakkeretről, lakkozott parkettáról, boltíves mennyezetét fedő zsindelyes tetejéről. Parkjában családokról, ott olvasgató kismamáról, sakkozó nyugdíjasokról, az inkább a következő vonattal hazamenő fiatalokról. Majálisról, városnapokról, kertmoziról, szerelmes párokról, múltjáról érdeklődő vendégekről, Sőt! rég hallott patkódobogásról és még pávákról is.
A közelmúltban a valóságban is felcsillant a remény. Ha minden jól megy, már csak három telet kell átaludnia a komplexumnak és az álmok valóra vállnak! Drukkolunk, ha tudunk segítünk és eláruljuk azt is, hogy június elején itt, ebben a parkban sétálva döntöttünk a We Love Nógrád elindításáról.