Különlegességek a Hyundai Tucsonról

Ezt a cikket úgy illene kezdenünk, hogy az új Tucson lenyűgöző formatervezésű, előremutatóan stílusos olyan autó, amely mérföldkövet jelent majd a Hyundai életében. Kitűnő vezetés élményt nyújt, egyszerre sportos és elegáns, dinamikus és lenyűgöző. Minden, amit leírtunk igaz, ám téged nem (kizárólag) ezek a – kétségtelenül nagyszerű és igaz – jelzők győznek meg arról, hogy érdemes megvenned az új Tucsont. Hanem a komoly érvek. Máris mondjuk.

Európai design

Mi is sokáig gondolkodtunk, míg rájöttünk, miért van az, hogy mindenki szerint „szép” az új Tucson – ami egyébként tökéletes középút a Kona fiatalos bohósága, és a Santa Fe méltóságteljes érettsége között – míg rájöttünk: a kulcsszó a merészség. A koreai gyártó merészet húzott azzal, hogy Európában terveztette meg az új Tucsont – amit egyébként a nemzetközi szaksajtó úgy nevez, hogy „az egyik leglátványosabb generációváltás” – így az autó kihagyott egy lépcsőfokot, egyszerre kettőt lépett felfelé így most mindenki a hátát nézi. Mivel a tervező európai, az európai divatra/igényekre/látványra figyelve tervezte meg az autót.

A belső tér egy gombok nélküli digitális világ

Amikor beülsz az autóba, és becsukod az ajtót olyan érzésed lesz mintha előreugrottál volna az időben 20 évet. Azonnal körülölel a belső tér digitális világa és egy olyan világba csöppensz, ahol egészen egyszerűen eltűntek a gombok. Kész, nincsenek, nincs rájuk szükség – mondta a Tucson formatervezője, és mindent egy érintőképernyőre integrált. Onnan vezérelheted a légkondidat a szellőzést, a navigációt és a zenét, a videolejátszást. A belső tér valóban egy olyan digitális világ, ahol nincsenek gombok ezért a végletekig letisztult.

Van hely. Mindenre.

Kétségtelen, hogy eddig nehéz dolga volt annak, aki beleszeretett egy SUV-ba mert kívülről nagynak tűntek, de (gyakran) kompromisszumkésznek kellett lenned, mert vagy az üléseket zsúfolták a kelleténél közelebb egymáshoz, vagy a raktér sikerült kicsire. A Tucson összesen 620 liter csomagtérrel rendelkezik (ha lehajtod az üléseket akkor 1800 is lehet). Ez bőven elegendő egy 5 fős család összes poggyászának vagy arra is, hogy kompromisszumok nélkül vásárolj egy bevásárlóközpontban. És még könnyen el is fértek az autóban.

Tökéletes vezetési élmény

Crossovernek lenni azt jelenti, hogy az autó mérete és területe megegyezik egy SUV-val, ugyanakkor rendelkezik egy személygépkocsi menetdinamikájával és kényelmével is; ez egy remek párosítás, és ezt simán lehozza a Tucson. A felfüggesztés kényelmes és gördülékeny menetdinamikát és a megfelelő irányíthatóságot biztosít, míg a négykerekű tárcsafékekekkel biztosan meg fogsz állni akkor amikor szeretnél, így az autó biztonságos is.

Biztonságos és kényelmes

FCA, HDA (azaz elülső ütközés elkerülő támogatás és autópályán menettámogató funkció), 7 légzsák akár holttérfigyelő rendszer mellett a Tucson minden változata elektromos ablakokkal, elektromos ajtózárral, állítható tükrökkel, valamint szervokormánnyal rendelkezik. És akkor még nem beszéltünk arról a nyugalomról, amit az autó biztosít számodra.  A karosszéria például úgy lett kialakítva, hogy ha elkerülhetetlen az ütközés akkor biztonságosan gyűrődjön, helyet biztosítson az utasoknak – a családnak ezzel is védve az életüket.

Ismerd meg az új Tucsont, kattints, olvass el mindent róla, vagy gyere el hozzánk és szeress bele.