Jönnek a tisztán elektromos Fordok Európába!

A Ford nemrég bejelentette, hogy 2030-tól kizárólag elektromos személyautókat gyárt majd. Az átállás két lépcsőben történik meg: az első céldátum 2026 amikorra csak (helyi károsanyag kibocsátás nélküli) elektromos plug-in hibrid modelleket készítenek, míg 2030-tól teljesen átállnak az elektromos személyautókra.

Változik a kínálat is

A Ford paradigmaváltásával párhuzamosan változik a kínálat is – jelentette be a gyártó. Lesznek modellek amiket kivezetnek a piacról, és ezzel párhuzamosan több új elektromos autó érkezik. A válttozás már elkezdődött, hiszen megjelennek a plug in hibridek (a Ford Kuga és az Explorer már ilyen) illetve a tisztán elektromos Ford Mustang Mach-E -is.

22 000 000 000 dollár

A Ford emellett azt is bejelentette, hogy 2025-ig hajlandó 22 milliárd dollárt befektetni az autók villamosításba. Ez a hatalmas összeg egyébként kétszer annyi, mint amit először erre a projektre szántak. És hogy milyen lesz a jövő Fordja? A gyártó szerint az első olyan – teljesen elektromos hajtású autó – amelyiket nagy sorozatszámmal szeretne majd gyártani egy Ford Focus-hoz hasonló, de teljesen elektronikus modell lesz.

Így áll most a Ford: a Ford Kuga és a Ford Explorer.

Több, mint 600 (egészen pontosan 610 kilométeres) hatótávolság, egy elektromos autótól ritka 3,7 másodperces 0-100 km/órás gyorsulás, és 120 kilométeres hatótávolság 10 percnyi töltéssel: ez a jelenleg már kapható Ford Mustang-E, a Ford első (tisztán) elektromos autója. Persze ezek csak a technikai adatok emellett a Mustang a tőle megszokott jellegzetes (mégis 2021-es) dizájnnal, a prémium minőséggel a tökéletes térrendezéssel és a lehető legmagasabb fokú biztonsággal vár téged már most.

A plug in hibridek közül a Ford Kuga már most három különböző hibrid változatban érhető el (EcoBlue Hybrid, Full Hybrid és Plug-in Hybrid) az Explorer pedig fejlett plug in hibrid, öszkerékmeghajtással és lenyűgöző hatékonysággal.

Nézd meg a plug in hibrid Ford Kugát, és a Ford Explorert: kattints és ismerd meg őket.