Mentőhelikopter is érkezett a Nógrád megyei balesethez: frontálisan karambolozott két autó

Fotó: police.hu

Nógrád megyében négyen sérültek meg közúti közlekedési balesetben az elmúlt négy nap alatt.

Egy 88 éves férfi személygépkocsival közlekedett január 14-én 9 óra 25 perc körül Jobbágyi irányából Kisbágyon felé, amikor egy jobbra ívelő kanyarban – eddig tisztázatlan okból – áttért a szemközti forgalmi sávba és frontálisan ütközött a vele szemben közlekedő gépkocsival. A balesetben mindkét jármű vezetője megsérült. A műszaki mentés idején az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben. Az egyik sérültet mentőhelikopter vitte kórházba.

Diósjenő irányából közlekedett Nógrád felé személygépkocsival 2022. január 14-én 7 óra 40 perc körül egy 49 éves nő, majd egy kanyarban a vasúti átjárón áthaladva a járművel megcsúszott, és egy vízelvezető árok melletti fának ütközött. A baleset következtében a gépkocsi vezetője és kisgyermek utasa is megsérült.

Az elmúlt négy nap alatt a megye rendőrei további hat anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén és egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a téli időszakban a jeges, csúszós úttesten jellemzően megnő a pályaelhagyással járó és a nem megfelelő követési távolság megtartásából eredő balesetek száma. A vezetéstechnikai hibákból hamarabb baleset származhat. A kisebb követési távolság, a hirtelen gyorsítás és fékezés, az útkanyarulat nagy sebességgel való megközelítése, valamint útkanyarulatban való erőteljes fékezés balesethez vezethet.

Kérjük, hogy a KRESZ betartása mellett, minden esetben a megváltozott út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg a gépjármű sebességét!

…hogy mindenki hazaérjen!