Egy éven belül elkészül az összekötő út és új ipari park is épül Bátonyterenyén

Régi álom valósul meg Bátonyterenyén, egy éven belül megépül ugyanis a településrészeket összekötő út, sőt egy új ipari park is kialakításra kerül a meglévő mellett, mintegy 1,4 milliárd forintból – közölte Bátonyterenye polgármestere.

-Továbbra is kiemelt célunk, hogy még több új munkahelyet hozzunk létre a városban, ennek érdekében már el is kezdődött egy új, harminc hektáros, közművesített ipari park kialakítása a Skoda Szalon mögötti területen – mondta Nagy-Majdon József.

A város első embere ismertette: az 1,4 milliárd forintos projekt részeként Zagyva híd, illetve vasúti átjáró is épül, a Kossuth út és a 21-es főközlekedési út között pedig megvalósul a Nagybátonyt-Kisterenyével összekötő út kialakítása is, melynek köszönhetően egyrészt lerövidül a menetidő a két településrész között, másrészt pedig a közeledés is biztonságosabbá válik.

Nagy-Majdon József rámutatott: a projekt során új buszmegállókat és gyalogátkelőhelyet is kialakítanak majd, továbbá feltáró út is épül az összekötő út és az Orgona út között.

Újabb fejlesztéseket tervez a Viessmann Modellgyártó Kft. Bátonyterenyén

Háromszázmillió forintból újul meg a szorospataki ifjúsági tábor