Nem válogatott, mindent vitt, amit ért a salgótarjáni tolvaj

Üzletek ajtaját törte be, és még egy előtetőre is felmászott, hogy értékeket lopjon az a salgótarjáni tolvaj, akit a nyomozók őrizetbe vettek.

Egy 25 éves helyi férfi február 12-én éjszaka egy betondarabbal törte be egy vármegyeszékhelyi üzlet bejárati ajtaját, majd onnan különböző értékeket vitt el, amelyeket később a lakókörnyezetében értékesített. Ugyanezen az éjszakán még egy bolt kirakatát bezúzta, azonban a riasztó jelzése elbátortalanította őt, elfutott a helyszínről.

A nyomozók gyanúja szerint a férfi már korábban is követett el bűncselekményeket. Múlt év végén egy salgótarjáni társasház bejárati ajtajának előtetejére mászott fel, majd a horganyzott lemezeket felszakította, és azok egy részét elvitte, közben pedig megrongálta a villámhárítót. Egy hónappal később egy társasházról tépte le az ereszcsatornát, amit eladott, és a pénzt a megélhetésére költötte.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói lopás bűncselekmények miatt indítottak eljárást a férfi ellen, akit gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vették.

Forrás: police.hu