Nógrád vármegye – Börtönbe kerülhet a közlekedési visszaeső

Fotó: illusztráció

A Balassagyarmati Járási Ügyészség végrehajtandó szabadságvesztésre tett indítványt egy 45 éves férfi ügyében, aki fittyet hányva a korábbi bírósági eltiltásokra ismét volán mögé ült.

 A vádirat szerint a 45 éves férfit 2018-ban ittas járművezetés miatt a bíróság 4 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől, ennek ellenére, 2021. november 23-án a 22-es főúton megint gépkocsit vezetett, de egy rendőri igazoltatás során lebukott, így újabb büntetőeljárás indult ellene.

Az eljárás során kiderült, hogy a férfi évek óta semmibe veszi a közlekedési szabályokat és tilalmakat, jelenleg is egy másik eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt ül börtönben.

Mivel már jónéhány alkalommal elítélte a bíróság hasonló cselekmények miatt, és az utolsó szabadulásától nem telt még el három év, így különös visszaesőnek számít, aminek a büntetés kiszabásakor nagyon fontos súlyosító szerepe van.

A 45 éves férfit eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntettével vádolta meg az ügyészség, és vele szemben az előéletére figyelemmel letöltendő börtönbüntetés kiszabására, közügyektől eltiltásra és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.