A váci börtönben gyakorlatoztak a nógrádi kutyás rendőrök (videó)

Nem mindennapi helyszínen gyakoroltak négylábú társaikkal a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szolgálati kutyavezetői.

A Váci Fegyház és Börtön területén szervezett képzést a Büntetés-végrehajtási Intézet IV. számú agglomerációja, amelyre a nógrádi rendőrök is meghívást kaptak.

Az egész napos tréninget dr. Nagy László bv. dandártábornok, a IV. Számú Agglomerációs Központ vezetője nyitotta meg, majd a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Somssich Gabriella r. dandártábornok és a Váci Fegyház és Börtön parancsnoka, Nagy Balázs István bv. ezredes köszöntötte a megjelenteket.

Ezt követően a képzés reggel a kutyavezetők elméleti felkészülésével kezdődött, a nap folyamán a rendőrök a büntetés-végrehajtási kollégáikkal együtt különböző szituációkat is gyakoroltak.

A rendőri feladatok hatékony ellátásához és az ebek szakszerű alkalmazásához elengedhetetlen a kutyás rendőrök és szolgálati állataik rendszeres tréningje. A Vácon megszervezett képzésen a kutyavezetők és a büntetés-végrehajtási munkatársak közösen készítették fel az ebeket a fegyelmező és az őrző-védő gyakorlatok szakszerű végrehajtására, valamint az eredményes nyomkövetési és kábítószer-keresési képességekre.