140 millió forintból bővítik a rákóczibányai Vadvirág Óvodát

A támogatásból az épülethez kapcsolódó bővítés keretében kialakításra kerülnek a hiányzó helyiségek, így tornaszoba, sportszertár, foglalkoztató és fejlesztő szoba, valamint egy orvosi elkülönítő, ahol speciális foglalkoztatásra is lehetőség nyílik majd.

Rákóczibánya Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében óvodafejlesztésre. A pályázat az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával, vissza nem térítendő támogatással valósul meg, 140 millió forintból – ismertette a beruházás keddi projektindító eseményén a település polgármestere.

Jakab Gábor kiemelte: az „Óvodafejlesztés Rákóczibánya településen” című projekt célja, hogy a község óvodája meg tudjon felelni a rá vonatkozó rendeletben előírt működési feltételeknek.

Rákóczibánya polgármestere elmondta: a támogatásból az épülethez kapcsolódó bővítés keretében kialakításra kerülnek a hiányzó helyiségek, így tornaszoba, sportszertár, foglalkoztató és fejlesztő szoba, valamint egy orvosi elkülönítő, ahol speciális foglalkoztatásra is lehetőség nyílik majd. Jakab Gábor kitért rá, mindezeken túl bővítik majd az óvoda játszóterét is.

A község első embere hozzáfűzte: túl vannak a közbeszerzésen, és már a munkaterületet is átadták a kivitelezőnek, így hamarosan elindul majd a projekt megvalósítása, ami a tervek szerint még ebben az évben megvalósul majd.

Becsó Zsolt, a kelet-nógrádi térség országgyűlési képviselője az eseményen örömét fejezte ki a beruházás kapcsán, majd rávilágított: a TOP Plusz keretében számos óvodafejlesztési projekt valósult már meg a választókerületben, sőt mini bölcsődéket is kialakítottak, valamint zöldmezős beruházás keretében bölcsődék is épültek, úgy mint a Rákóczibánya szomszédságában található Kazáron, ahol várhatóan szeptembertől élettel telik majd meg az újonnan kialakított intézmény.

Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Közgyűlés elnöke elmondta: a kormány számára fontos a vidék Magyarországa. Lélekszám arányosan a legmagasabb támogatást kapta Nógrád vármegye a TOP, és a TOP Plusz keretében is. A megítélt forrásokból a bölcsődei és óvodai beruházásokon túl többek között szociális alapellátó intézmények, orvosi alapellátást biztosító intézmények, polgármesteri hivatalok, iskolák újultak meg, valamint turisztikai beruházások valósult meg, és ipari parkok létesültek.