Korrupciógyanús ügyek Salgótarjánban: független vizsgálóbizottságot állítana fel a Fidesz-KDNP

Fenyvesi Gábor frakciószóvivő egy korábbi sajtótájékoztatón. Fotó: Gyurkó Péter

Az önkormányzat korrupciógyanús ügyei miatt független vizsgálóbizottságot állítana fel a salgótarjáni Fidesz-KDNP frakciója. A javaslatot hamarosan a közgyűlés elé is beterjesztik majd – erről a kormánypártok helyi szóvivője számolt be sajtótájékoztatón.

Fenyvesi Gábor rámutatott: egyebek mellett szeretnék kideríteni, hogy miért mondott le ilyen hirtelen a városfejlesztési cég éléről Oláh Péter. Mint mondta: független könyvvizsgálóval világítanák át a teljes céget.

A frakció szóvivője hozzátette: ezen felül az óvodai és játszótér építési ügyeket is alaposan megvizsgálnák, utóbbiak egyébként óriási közfelháborodást keltettek Salgótarjánban.

-Számos kérdés adódik az elmúlt öt év kapcsán. Szeretnénk ezekre rávilágítani, a javaslatunkat pedig rövidesen a közgyűlés elé visszük majd. Amennyiben nem támogatják a törekvésünket, abban az esetben alternatív vizsgálóbizottságot fogunk felállítani – emelte ki Fenyvesi Gábor.

Ezt követően hozzáfűzte: a megvalósult fejlesztéseket, beruházásokat Salgótarján a kormánynak köszönheti, így véleménye szerint a város vezetésének az összefogást kellene erősítenie és nem rombolni, hiszen csak így juthat előrébb a megyeközpont.