Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik a botrányos ügyek miatt Salgótarjánban

Az önkormányzat korrupciógyanús ügyei miatt független vizsgálóbizottságot állítana fel a salgótarjáni Fidesz-KDNP frakciója. A javaslatot csütörtökön a közgyűlés elé is beterjesztik majd – erről a kormánypártok helyi szóvivője számolt be a szerdai sajtótájékoztatóján.

Fenyvesi Gábor rámutatott: egyebek mellett szeretnék kideríteni, hogy miért mondott le ilyen hirtelen a Salgótarjáni Városfejlesztési Kft. éléről Oláh Péter. Mint mondta: független könyvvizsgálóval világítanák át a teljes céget.

A frakció szóvivője elmondta azt is: ezen felül az óvodai eszközbeszerzéseket és a játszóterek építését, felújítását is alaposan megvizsgálnák.

-Szintén fontos még kiemelni azt is, hogy a TOP-os források felhasználásának üteme is nagyon lelassult a városban, pedig ezt a pénzeszközt tényleg csak el kellett volna költeniük az elmúlt években. A beruházások ugyanakkor véleményünk szerint túlárazottak. Elképzelhető, hogy a városfejlesztő cég a szocialisták kifizetőhelye. Éppen ezek miatt szeretnénk górcső alá venni az elmúlt öt év gazdálkodását, kifizetéseit, szerződéseit, valamint azok közbeszerzéseit -tette hozzá Fenyvesi Gábor.

https://www.facebook.com/concretemediakft/videos/799152243824683/