Elfogták a rendőrök a mátraterenyei betörőt

Fotó: illusztráció

Mátraterenyei lakatlan épületeket fosztogatott az a 33 éves helybeli férfi, aki rossz szándéktól vezérelve rótta a település útjait, kifigyelve a betörési helyszíneket.

A helyi férfi a március 14-ét megelőző napokban befeszítette egy lakatlan családi ház ajtaját, és mikrohullámú sütőt, gázpalackot, a melléképületből egy búvárszivattyút, illetve fém üstöt lopott el. A bűncselekménnyel 100 ezer, a rongálással 5000 forint kárt okozott.

A nyomozók a férfit gyanúsítják továbbá azzal, hogy a településen február végén társával betört egy korábban kocsmaként üzemelő épületbe, és villanymotorokat valamint rézkábelt lopott el 45 ezer forint értékben. A 33 éves férfi pár héttel később egyedül tért vissza ugyanahhoz az ingatlanhoz, és a másik szárnyban lévő használaton kívüli, korábban élelmiszerboltként üzemelő épületrészbe is betört. Ez alkalommal elektromos fali vízmelegítőket és színesfémet vitt el, amivel 50 ezer forint lopási és ugyanannyi rongálási kárt okozott.

A férfit a bátonyterenyei nyomozók március 14-én lakásán elfogták és a rendőrkapitányságra előállították, ahol kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság elrendelt.

Forrás: police.hu