Pillangókést dobott a barátnője felé egy férfi Nógrád vármegyében

Fotó: illusztráció (police.hu)

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 23 éves férfi ellen, aki fenyegette és meg is ütötte az őt elhagyni szándékozó barátnőjét.

A vádirat szerint a férfi 2023. február 20-án összeveszett a 20 éves barátnőjével egy, a bánki üdülőtelepen lévő házban, mert a lány szerette volna lezárni a kapcsolatukat. Vitájuk során a férfi egy alkalommal arcon is ütötte a sértettet.

Hogy szüleitől telefonon segítséget kérjen, a lány elindult a település központjába, a férfi utána ment és a pillangókését 15 méter távolságból felé dobta. A kés nem találta el a sértettet, aki ijedtében felsikított.

A pár ismét veszekedni kezdett egymással, a férfi az időközben újra magához vett késsel fenyegetőzött, hogy önmagában és a lányban is kárt tesz, ha nem békül ki vele. Ekkor egy arra járó nő sietett a sértett segítségére, akit a vádlott előbb ugyancsak megfenyegetett a késsel, de végül távozott a helyszínről.

Mivel a férfi a cselekményt az élet kioltására alkalmas eszközt magánál tartva követte el, az ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, és – mivel a férfi a cselekmény után kannabiszt szívott – kábítószerbirtoklás vétségével vádolta meg a támadót. A vádiratban az ügyészség a cselekmény elkövetését beismerő és azt megbánó fiatal férfivel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Mivel a sértett és a segítségére siető nő sem kérte a kizárólag magánindítványra büntethető könnyű testi sértés, valamint a zaklatás miatt a férfi megbüntetését, ezért ezek miatt nem kell felelnie a Balassagyarmati Járásbíróság előtt.