Pályázatot nyertek, így látogatást tehettek a budapesti Rendőrpalotában a bátonyterenyei diákok

Az Országos Rendőr-főkapitányság Teve utcai épületében látták vendégül azokat a fiatalokat, akik a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ (ROKK) által meghirdetett „Miért választanám a rendőri hivatást?” című pályázaton eredményesen szerepeltek és helyezést értek el.

A szervezők a roma származású fiatalokat célozták meg, arra ösztönözve őket, hogy igyekezzenek bemutatni mindazon momentumokat, amelyek a rendőri hivatást vonzóvá teszik a számukra.

A pályázaton a Fáy András Szakközépiskola és Kollégium 9/A osztály tanulói, Berki Jácint Ádám rajzzal mutatta be, míg Grósz Lúcia Csilla egy fogalmazásban írta le, miért választaná a rendőri hivatást.

A benyújtott alkotásaik eredményesen szerepeltek, hiszen Jácint a harmadik, míg Lúcia a negyedik helyezést érte el. A díjazottak a pályázatot kiírók szervezésében látogatást tehettek a Rendőrpalotában.

-Reméljük, ez a látogatás a két fiatalnak egy életre szóló élményt nyújtott – írta a portálunkhoz eljuttatott közleményében a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.